ПРАВИЛА РЕЄСТРАЦІЇ ДЛЯ ІНОЗЕМЦІВ

Іноземець – особа, яка не має польського громадянства.

Перш ніж приймати участь в наборі, перевірте, які правила стосуються вас! Ви повинні це знати вже при створенні облікового запису. Набір іноземців на навчання в Опольському Університеті здійснюється на основі двох груп принципів:

ЗГІДНО ІЗ ПРАВИЛАМИ ПОЛЬСЬКИХ ГРОМАДЯН:

Підстава для вступу у ВУЗ:
 
 
  • диплом першого ступеня та магістратура – результати польського атестату зрілості бакалавра або іноземний атестат зрілості з обраних предметів
  • другого ступеня – результати закінчення ВНЗ або вступні іспити
  • навчання третього ступеня – результати кваліфікації кандидатів розраховуються на основі різних принципів, у разі різних програм
Вимога надання документів на етапі реєстрації:
  • диплом першого ступеня та магістратура –так
  • навчання другого ступеня – так
  • навчання третього ступеня – так
Відплата за навчання:
  • ні
Надання стипендії
  • так

НА ІНШИХ ПРАВАХ, НІЖ ПОЛЬСЬКІ ГРОМАДЯНИ:

Підстава для вступу у ВУЗ:
  • диплом першого ступеня та магістратура – результат співбесіди
  • навчання другого ступеня – результат співбесіди
  • навчання третього ступеня – результати кваліфікації кандидатів розраховуються на основі різних принципів, у разі різних програм
Вимога надання документів на етапі реєстрації:
  • диплом першого ступеня та магістратура –  ні
  • навчання другого ступеня –  ні
  • навчання третього ступеня  так
Відплата за навчання:
  • так
Надання стипендій (соціальна стипендія, за успіхи у навчанні, докторантські):
  • ні

Перед початком набору, ознайомтеся з зміною діючих правил та перевірте, на основі дійсного статусу в Польщі, який шлях ви можете завербувати. На основі цього документа, перевірте, на яких можливостях ви можете навчатись в Опольському Університеті. 
Допоможе вам в цьому підготовлений нами тест, розміщений нижче:

Чи є у вас польське громадянство?

У мене є польське громадянство
Я не маю польського громадянства

Кандидати, які мають польське громадянство, зобов’язані подати заяву про прийом на навчання згідно правил щодо польських громадян.   Перейти до рекрутації

Якщо ви претендуєте на отримання стипендії Польського Уряду або іншої стипендії, що фінансується з польської сторони ?

Так

Ні

Кандидати, які подають заяву на отримання стипендії Польського Уряду зобов’язані подати заяву про прийом на навчання на умовах інших, ніж польські громадяни. Для успішної рекрутації, будь ласка, зв’яжіться з офісом Centrum Partnerstwa Wschodniego. 

Чи  відповідаєте ви одній з зазначених вище умов??

Маю “Карту Поляка”

  я громадянин однієї з держав-членів Європейського Союзу, Швейцарії, Норвегії, Ісландії або Ліхтенштейну або член сім’ї такої особи

 Нічого з перерахованого вище

Кандидати, які мають Карту Поляка” мають право вибору, на яких умовах вчитися на UO:

Кандидати, які є громадянами однієї з держав-членів Європейського Союзу, Швейцарії, Норвегії, Ісландії або Ліхтенштейну або членом сім’ї такої особи мають право вибору, на яких умовах вчитися на UO:
  на умовах щодо громадянин Польщі інші, ніж прийняті для польських громадян

  Чи ви відповідаєте одній з зазначених вище умов?

 у мене є дозвіл на постійне проживання або надано мені дозвіл на перебування довготермінового резидента ЄС

 у мене є карта тимчасового перебування у зв’язку з: в професії, що вимагає високої кваліфікації (ст. 127), або возз’єднання з сім’єю (ст. 159 п. 1) або придбанням статусу довгострокового резидента в іншій державі-члені ЄС (ст. 186 п. 1, п. 3) або у зв’язку з обставиною, описаною в ст. 186 1 ч. п. 4 закону від 12 грудня 2013 року. про іноземців (Законодавчий Вісник п. 1650)

 у мене на території ПОЛЬЩІ статус біженця, я використовую тимчасовий захист або додатковий захист в Польщі

 я є співробітником для є громадянином держави-члена ЄС, Швейцарської Конфедерації або держави-члена ЄАВТ – сторони договору про Європейському Економічному просторі, або я-член сім’ї такої особи, які проживають на території Польщі

Нічого з перерахованого вище

Кандидати, які мають дозвіл на постійне проживання або дозвіл на перебування довготермінового резидента ЄС мають право вибору, на яких умовах вчитися на UO:
na zasadach dotyczących obywateli polskich  innych niż obowiązujące obywateli polskich    

Кандидати, які мають карту тимчасового перебування у зв’язку з роботою, що вимагає високої кваліфікації (ст. 127), або возз’єднання з сім’єю (ст. 159 п. 1) або придбанням статусу довгострокового резидента в іншій державі-члені ЄС (ст. 186 п. 1, п. 3) або у зв’язку з обставиною, описаного в ст. 186 1 ч. п. 4 закону від 12 грудня 2013 року. про іноземців (Законодавчий Вісник. 1650), мають право вибору, на яких умовах вчитися на UO: у правилах щодо польських громадян інші, ніж прийняті для польських громадян

Кандидати, які мають на території республіки польща статус біженця, або використовують тимчасового захисту або додаткового захисту в Польщі мають право вибору, на яких умовах вчитися на UO: у правилах щодо польських громадян інші, ніж прийняті для польських громадян

Кандидати, які є працівниками-мігрантами, що є громадянином держави-члена ЄС, Швейцарської Конфедерації або держави-члена ЄАВТ – сторони договору про Європейському Економічному Регіоні, або я-член сім’ї такої особи, які проживають на території ПОЛЬЩІ, мають право вибору, на яких умовах вчитися на UO: у правилах щодо польських громадян інші, ніж прийняті для польських громадян

Заявники, які не відповідають ні один з перерахованих вище умов, повинні подати заяву про прийом на навчання на умовах інших, ніж польські громадяни. Для успішної рекрутації, будь ласка, зв’яжіться з офісом Centrum Partnerstwa Wschodniego UO.

Пам’ятайте, що якщо ви будете подавати заяву за неправильним правилами (тобто невідповідну вашому громадянству і статусу в Польщі), не буде прийняті  на навчання незалежно від того, який остаточний результат кваліфікації, а також положення в рейтинговому списку.